kako napraviti paypal račun

Kako napraviti PayPal račun? Jednostavan vodič za početnike

Savjeti

PayPal je revolucionarizirao online plaćanja i postao nezaobilazan alat za mnoge korisnike interneta. Ako se pitate kako napraviti PayPal račun, proces je zapravo prilično jednostavan. 

Trebat će vam samo nekoliko minuta i osnovna dokumentacija. PayPal vam omogućuje sigurno slanje i primanje novca, kao i kupovinu na brojnim web trgovinama. Uz PayPal, vaši bankovni podaci ostaju zaštićeni, a transakcije su brze i jednostavne. PayPal podržava i beskontaktna plaćanja koristeći NFC tehnologiju, omogućujući korisnicima da obavljaju sigurne i brze transakcije jednostavnim prislanjanjem uređaja na terminale s NFC podrškom.

1. Posjetite PayPal stranicu

Za početak vašeg PayPal putovanja, uputite se na službenu PayPal web stranicu. Otvorite svoj omiljeni pretraživač i u adresnu traku unesite “www.paypal.com“. Kad se stranica učita, uočit ćete plavo dugme “Sign Up” u gornjem desnom kutu.

Prije nego kliknete na to dugme, provjerite jeste li na pravoj stranici. Pazite na sigurnosne znakove poput zelenog lokota u adresnoj traci – to potvrđuje da je veza sigurna.

PayPal nudi različite vrste računa. Za osobnu upotrebu, odaberite “Osobni račun”. Ako planirate koristiti PayPal za poslovanje, “Poslovni račun” će biti bolji izbor. Ne brinite, uvijek možete kasnije nadograditi svoj osobni račun u poslovni ako se vaše potrebe promijene.

korak paypala u kojem korisnik bira između osobnog i poslovnog računa

Važno je napomenuti da PayPal podržava brojne valute, uključujući i euro (EUR). To je posebno korisno za hrvatske korisnike koji sada mogu jednostavno obavljati transakcije u službenoj valuti.

2. Izaberite tip računa

Kad otvarate PayPal račun, pred vama je važna odluka – osobni ili poslovni račun? Osobni račun je odličan izbor ako želite kupovati online ili slati novac prijateljima i obitelji. S njim možete lako plaćati u web trgovinama diljem svijeta.

Poslovni račun je pak idealan ako planirate prodavati proizvode ili usluge. Omogućuje vam primanje uplata od kupaca i izdavanje računa. Također nudi neke dodatne mogućnosti poput više korisnika na jednom računu.

Razmislite o svojim potrebama. Koristit ćete PayPal samo za osobne transakcije? Onda je osobni račun pravi izbor. Planirate li poslovne aktivnosti? Poslovni račun će vam pružiti sve potrebne alate.

Dobra vijest je da možete kasnije promijeniti tip računa ako se vaše potrebe promijene. PayPal vam daje fleksibilnost da se prilagodite. Zato odaberite onaj tip koji vam trenutno najviše odgovara i krenite u svijet online plaćanja!

3. Unesite osnovne podatke

Kad otvarate PayPal račun, trebat ćete unijeti nekoliko ključnih informacija. Počnite s vašom e-mail adresom – ona će postati vaše korisničko ime za prijavu.

Sljedeći korak je odabir jake lozinke. Kombinirajte velika i mala slova, brojeve i simbole za najbolju zaštitu. PayPal će tražiti i vašu kućnu adresu, pa pripremite točne podatke o ulici, kućnom broju, poštanskom broju i gradu.

Za dodatnu sigurnost, unesite svoj broj mobitela. PayPal će ga koristiti za slanje obavijesti i verifikacijskih kodova. Naposljetku, spremite se unijeti datum rođenja – to je obavezan podatak za sve korisnike.

Pazite da sve informacije budu 100% točne. Netočni podaci mogu uzrokovati probleme s verifikacijom računa kasnije. Ako imate pitanja tijekom unosa, PayPal nudi korisnu podršku na hrvatskom jeziku.

4. Unesite osobne podatke

Sada dolazi ključni korak u stvaranju vašeg PayPal računa – unos osobnih podataka. Ovdje ćete trebati biti precizni i točni. PayPal će od vas zatražiti informacije poput vašeg punog imena, datuma rođenja i adrese.

Nemojte se iznenaditi ako vas sustav zamoli za broj telefona ili čak OIB. Ovi podaci služe za potvrdu vašeg identiteta i sigurnost računa. Pazite da sve unesete ispravno jer će PayPal možda provjeriti ove informacije.

Jeste li zabrinuti zbog dijeljenja osobnih podataka? Nema potrebe za brigu! PayPal koristi naprednu enkripciju za zaštitu vaših informacija. Vaši podaci su sigurni i koriste se samo za verifikaciju računa.

Zapamtite, točnost je ključna. Ako unesete pogrešne podatke, mogli biste imati problema s korištenjem računa kasnije. Zato uzmite svoj osobni dokument i polako unesite sve tražene informacije. Jeste li spremni? Krenimo s unosom!

5. Povežite karticu ili bankovni račun

Dodavanje kartice ili bankovnog računa na PayPal je ključan korak za potpuno korištenje usluge. Otvorite postavke vašeg računa i kliknite na “Dodaj način plaćanja”. Možete odabrati između debitne kartice, kreditne kartice ili bankovnog računa.

Za karticu, unesite broj, datum isteka i sigurnosni kod. Kod bankovnog računa, trebat ćete IBAN i BIC/SWIFT kod. PayPal će zatim napraviti malu verifikacijsku naplatu od nekoliko centi koju ćete kasnije vidjeti na izvodu.

kako dodati kartice na paypal

Provjerite izvod i unesite točan iznos u PayPal za potvrdu. Ovaj proces može potrajati 2-3 radna dana. Nakon uspješne verifikacije, vaš način plaćanja je spreman za korištenje.

Možete dodati više kartica ili računa i birati koji ćete koristiti pri svakoj transakciji. Ovo vam daje fleksibilnost u upravljanju financijama. Zapamtite, sigurnost je na prvom mjestu – PayPal koristi naprednu enkripciju za zaštitu vaših podataka.

6. Potvrdite email adresu

Nakon što ste unijeli svoje podatke i kliknuli na “Prihvaćam”, PayPal će vam poslati email za potvrdu. Ovo je ključan korak u procesu otvaranja računa.

Provjerite svoj inbox i pronađite poruku od PayPala. Ako je ne vidite, bacite pogled u spam folder. U emailu ćete pronaći link za verifikaciju. Kliknite na njega!

Klik na link će vas vratiti na PayPal stranicu. Time ste potvrdili svoju email adresu i pokazali PayPalu da ste stvarna osoba. Ovo je važno za sigurnost vašeg računa.

Ako ne potvrdite email, nećete moći koristiti sve funkcije PayPala. Zato nemojte zaboraviti ovaj korak. Ako niste dobili email, možete zatražiti da vam se pošalje ponovno kroz postavke računa.

Zapamtite, brza potvrda emaila znači brži pristup vašem novom PayPal računu. Ne propustite ovu priliku da odmah započnete s korištenjem svih prednosti koje PayPal nudi!

7. Potvrdite karticu

Nakon što dodate karticu na svoj PayPal račun, trebate je potvrditi. To je važan korak koji osigurava da ste stvarni vlasnik kartice. PayPal će napraviti malu naplatu na vašoj kartici, obično manje od 1 EUR.

Ova naplata će sadržavati jedinstveni kod. Pronađite ga na izvodu svoje kartice ili u internet bankarstvu. Zatim se prijavite na svoj PayPal račun i unesite taj kod. Time dokazujete da imate pristup kartici.

Ako ne vidite naplatu odmah, ne brinite. Ponekad treba dan-dva da se pojavi. Kad unesete točan kod, vaša kartica je potvrđena i spremna za korištenje. Sada možete bez brige kupovati online!

Potvrđivanje kartice je ključno za sigurnost. Time štitite sebe i prodavače od prijevara. PayPal to zahtijeva kako bi vam pružio punu funkcionalnost računa. Zato ne preskačite ovaj korak, koliko god vam se činio dosadnim.