najbolja aplikacija za uređivanje slika

Top 7 najboljih aplikacija za uređivanje slika (2024)

Softver

Uređivanje fotografija nikad nije bilo jednostavnije zahvaljujući raznim aplikacijama dostupnim na pametnim telefonima. Bilo da želite poboljšati boje, dodati filtere ili izrezati sliku, postoji mnoštvo opcija za svačiji ukus i potrebe.

Snapseed se ističe kao najbolja aplikacija za uređivanje slika na mobilnim uređajima. Nudi širok raspon alata za profesionalno uređivanje, uključujući podešavanje ekspozicije, kontrasta i saturacije. Također ima napredne funkcije poput selektivnog uređivanja i krivulja boja, sve to u besplatnom i intuitivnom sučelju.

Za one koji traže više od osnovnog uređivanja, Pixlr je odlična alternativa. Ova online aplikacija pruža napredne mogućnosti bez potrebe za preuzimanjem, što je čini idealnom za brzo uređivanje na različitim uređajima.

1. VSCO

VSCO je popularna aplikacija za uređivanje fotografija koja osvaja korisnike diljem svijeta. Nudi širok spektar alata i filtera za poboljšanje vaših slika.

Glavna prednost VSCO-a je njegova jednostavnost korištenja. Čak i ako niste profesionalni fotograf, lako ćete se snaći u sučelju. Aplikacija pruža mnoštvo gotovih postavki koje vam pomažu da brzo postignete željeni izgled.

VSCO nudi i besplatnu verziju s osnovnim funkcijama. Za naprednije opcije, možete se pretplatiti na premium plan koji košta oko 20 EUR godišnje.

Osim uređivanja, VSCO ima i svoju društvenu platformu. Možete dijeliti svoje radove i inspirirati se tuđim kreacijama. To je odlično mjesto za povezivanje s drugim ljubiteljima fotografije.

Jedna od zanimljivih značajki je VSCO kamera. Ona vam omogućuje snimanje fotografija izravno u aplikaciji, s opcijama za podešavanje ekspozicije i fokusa.

aplikacija za uređivanje fotografija vsco na mobitelu

VSCO se ističe po svojim filtrima visoke kvalitete. Oni oponašaju izgled analognih filmova, što daje vašim fotografijama jedinstveni retro šarm.

Aplikacija redovito dobiva ažuriranja s novim alatima i poboljšanjima. Tako uvijek imate pristup najnovijim trendovima u uređivanju fotografija.

2. Adobe Photoshop Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom je moćan alat za uređivanje fotografija. Ovaj softver nudi širok spektar mogućnosti za poboljšanje slika.

Lightroom se ističe po svojoj jednostavnosti korištenja. Sučelje je intuitivno i lako se snalaziti, čak i za početnike.

Jedna od najboljih značajki je mogućnost organizacije fotografija. Možete sortirati i označavati slike za brže pronalaženje.

Alati za uređivanje su impresivni. Možete prilagoditi boje, kontrast, svjetlinu i mnogo toga drugog. Lightroom također nudi predloške za brzo uređivanje.

Cijena Lightrooma je pristupačna. Mjesečna pretplata košta oko 10 EUR, što je odlična vrijednost za ono što dobivate.

Evo nekih ključnih prednosti Lightrooma:

  • Napredna kontrola boja
  • Alati za uklanjanje šuma
  • Mogućnost sinkronizacije između uređaja
  • Integracija s drugim Adobe proizvodima

Lightroom je sjajan izbor za fotografe svih razina. Bilo da ste amater ili profesionalac, ovaj softver će vam pomoći da vaše fotografije izgledaju najbolje moguće.

aplikacija za uređivanje fotografija lightroom na mobitelu

3. Photoshop Express

Photoshop Express je besplatna aplikacija za uređivanje fotografija koju je razvio Adobe. Dostupna je na mobilnim uređajima i nudi širok spektar alata za poboljšanje vaših slika.

Ova aplikacija ima jednostavno sučelje koje će se svidjeti i početnicima i iskusnim korisnicima. S njom možete brzo retuširati selfije, dodavati filtere i prilagođavati boje vaših fotografija.

Photoshop Express se ističe po svojim alatima za uređivanje lica. Možete ukloniti nesavršenosti, posvijetliti oči i čak dodati osmijeh na lice! To ga čini savršenim za uređivanje portreta i profilnih slika.

Jedna od najzabavnijih značajki je izrada kolaža. Kombinirajte više fotografija u jedan kreativni dizajn s samo nekoliko dodira. Dodajte okvire, tekst i naljepnice da biste stvorili jedinstvene uspomene.

Evo nekih ključnih prednosti Photoshop Expressa:

  • Brzo i intuitivno sučelje
  • Moćni alati za retuširanje
  • Mnoštvo filtera i efekata
  • Opcije za dijeljenje na društvenim mrežama

Iako nije moćan kao desktop verzija Photoshopa, Express nudi više nego dovoljno za svakodnevno uređivanje fotografija. Savršen je za brza poboljšanja prije objavljivanja na Instagramu ili Facebooku!

4. Pixlr

Pixlr je besplatni online alat za uređivanje slika koji osvaja srca korisnika diljem Hrvatske. Ovaj moćni editor dolazi u dvije verzije: Pixlr X i Pixlr E.

Pixlr X je savršen za početnike. Nudi jednostavno sučelje i osnovne funkcije uređivanja. Korisnici mogu brzo poboljšati svoje fotografije s par klikova.

Pixlr E je naprednija verzija. Pruža profesionalne alate za one koji žele više. Slojevi, maske i složenije opcije uređivanja čine ga pravim izborom za kreativce i profesionalce.

Najbolje od svega? Pixlr radi izravno u web pregledniku! Nema potrebe za instalacijom ili registracijom. Samo otvorite stranicu i počnite stvarati.

Pixlr se ističe i svojom prilagodljivošću. Radi glatko na računalima, tabletima i mobitelima. Gdje god se nalazili, vaš osobni studio za uređivanje slika je na dohvat ruke.

aplikacija za uređivanje fotografija pixlr na mobitelu

Za one koji vole AI tehnologiju, Pixlr nudi i alate temeljene na umjetnoj inteligenciji. Ovi pametni dodatci mogu dramatično ubrzati proces uređivanja i dodati poseban sjaj vašim fotografijama.

Cijena? Pixlr je potpuno besplatan za osnovnu uporabu. Za naprednije funkcije postoji Premium plan koji košta oko 4 EUR mjesečno. Izvrsna vrijednost za novac!

5. Snapseed

Snapseed je besplatna aplikacija za uređivanje fotografija koju je razvio Google. Ova moćna aplikacija nudi širok spektar alata i filtera koji će oduševiti i amatere i profesionalce.

S čak 29 različitih alata, Snapseed omogućuje korisnicima da potpuno transformiraju svoje fotografije. Neki od najpopularnijih alata uključuju:

  • Uklanjanje mrlja
  • Kist za precizno uređivanje
  • Podešavanje strukture
  • HDR efekt
  • Korekcija perspektive

Korisničko sučelje Snapseed-a je intuitivno i jednostavno za korištenje. Sve opcije su lako dostupne, a aplikacija nudi i korisne tutorijale za početnike.

Jedna od najboljih značajki Snapseed-a je mogućnost selektivnog uređivanja. To znači da možete primijeniti efekte samo na određene dijelove fotografije, što pruža nevjerojatnu razinu kontrole.

Snapseed također podržava RAW formate, što je odlično za naprednije korisnike koji žele izvući maksimum iz svojih fotografija. Ova aplikacija je dostupna i za Android i za iOS uređaje, što je čini pristupačnom gotovo svima.

Bez obzira jeste li početnik ili iskusni fotograf, Snapseed nudi alate koji će vam pomoći da vaše fotografije zasijaju. Isprobajte ga i otkrijte zašto je jedna od najomiljenijih aplikacija za uređivanje fotografija!

6. YouCam Makeup

YouCam Makeup je popularna aplikacija za uređivanje selfija i virtualnu šminku. Ova zabavna i jednostavna aplikacija omogućuje korisnicima da isprobaju različite izglede bez stvarnog nanošenja šminke.

Glavne značajke uključuju:

  • Virtualno nanošenje šminke u stvarnom vremenu
  • Širok izbor boja i stilova za oči, usne i lice
  • Alati za retuširanje za besprijekoran ten
  • Opcije za promjenu boje kose i frizure
  • Filteri i efekti za poboljšanje fotografija

Aplikacija koristi naprednu tehnologiju prepoznavanja lica za precizno nanošenje virtualne šminke. Korisnici mogu isprobati trendove i proizvode vodećih kozmetičkih brendova.

YouCam Makeup nudi i zabavne dodatke poput umjetnih trepavica i kontaktnih leća. Savršena je za eksperimentiranje s novim izgledom prije kupnje proizvoda ili odlaska frizeru.

Mnogi korisnici hvale intuitivno sučelje i realistične rezultate. Aplikacija je odlična za brzo uljepšavanje selfija prije objave na društvenim mrežama.

Iako je osnovni paket besplatan, neke naprednije opcije zahtijevaju plaćanje. Cijena premium verzije kreće se od oko 5 EUR mjesečno.

7. Pic Collage

Pic Collage je zabavna aplikacija za stvaranje kolaža koja nudi jedinstvene mogućnosti uređivanja fotografija. Korisnici mogu jednostavno kombinirati više slika u atraktivne kolaže s raznim predlošcima i pozadinama.

Ova aplikacija se ističe po svojoj integraciji s Aviary uređivačem. Dvostrukim dodirom na fotografiju, korisnici mogu pristupiti naprednim opcijama uređivanja bez napuštanja Pic Collage sučelja. To štedi vrijeme i olakšava kreativni proces.

Još jedna sjajna značajka je pretraživanje kolaža drugih korisnika. To pruža inspiraciju i ideje za vlastite projekte. Korisnici mogu vidjeti što su drugi stvorili i prilagoditi te ideje svojim potrebama.

Pic Collage nudi besplatnu verziju s osnovnim funkcijama, ali i premium opciju za naprednije mogućnosti. Cijena premium verzije je oko 5 EUR mjesečno, što je pristupačno za redovite korisnike.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android uređaje. Sučelje je intuitivno i lako za korištenje, čak i za početnike u obradi fotografija. Pic Collage je odličan izbor za brzo stvaranje atraktivnih kolaža za društvene mreže ili osobnu uporabu.